Duurzaam & Milieu


Hoe goed recyclebaar is mijn product? Is bio materiaal nou duurzaam of juist niet? Moeten we niet stoppen met het gebruiken van kunststof verpakkingen?

Deze vragen leven tot diep in de samenleving en zijn niet universeel te beantwoorden doordat de toepassing van een product altijd anders is. Naber plastics geeft graag advies over de verschillende mogelijkheden voor ieder kunststof spuitgietproduct. Hierbij kijken we naar de gehele cyclus. Denk aan energieverbruik tijdens productie, het zo efficiënt mogelijk transporteren en het hergebruiken en recyclen van een product. Even belangrijk is de toepassing van het kunststofproduct. Een kunststofverpakking voor bijvoorbeeld kipsaté dient goed af te sluiten waardoor voedingsmiddelen langer houdbaar blijven.

Hiermee wordt voedselverspilling tegengegaan. De CO-2 footprint van de kunststof verpakking is vaak veel kleiner dan het verspillen van voedsel, hierdoor is het te verpakken eindproduct leidend tijdens de ontwerpfase.

Bij de inrichting van ons pand op het eco bedrijventerrein haven VII in Waalwijk is voor iedere energie verbruikende activiteit de meest energiezuinige oplossing toegepast. Eind 2019 is ons hele dak voorzien van zonnepanelen en wekken we jaarlijks 2.000.000 kWh stroom op. Door vele investeringen hebben wij grote stappen kunnen zetten in het reduceren van ons energieverbruik. Wij geloven dat duurzaam ondernemen de toekomst is en uiteindelijk ook leidt tot een lagere kostprijs van het product.

Meer weten over dit onderwerp? Zoom in door te klikken op onderstaande onderwerpen.