Stroomreductie


Bij de inrichting van ons pand op het bedrijventerrein haven VII in Waalwijk is voor iedere energie verbruikende activiteit de meest energiezuinige oplossing toegepast. Zo bestaat het koelsysteem uit een combinatie van dry-coolers en chillers met een uitzonderlijk hoge C.O.P, Coëfficiënt of Performance. Het leidingsysteem is over gedimensioneerd om drukverliezen te minimaliseren. Tevens wordt er gebruik gemaakt van communicerende vaten zodat in de retourleidingen een onderdruk wordt gecreëerd. Met de restwarmte worden het kantoor en het magazijn verwarmd.

De persluchtinstallatie is frequentie geregeld en van een zware ringleiding voorzien om drukverliezen te voorkomen. De granulaat silo’s hangen op dezelfde hoogte als het buizentransportsysteem waardoor het transporteren van het granulaat minder energie kost.

Er is veel aandacht besteed aan de infrastructuur van het energienet. De energiemeting vindt plaats op 10 KV. Het transport van 10 KV vindt op eigen terrein plaats. Vlak bij de gebruikers zijn de trafo’s geplaatst om vervolgens in een spanningsrail 380 V te transporteren. De transportverliezen worden hierdoor geminimaliseerd. Al vele jaren is bij investeringen in nieuwe spuitgietmachines de energie vriendelijkheid een belangrijke en bepalende factor.

Door al deze investeringen hebben wij grote stappen kunnen zetten in het reduceren van ons energieverbruik. Wij geloven dat duurzaam ondernemen de toekomst is en uiteindelijk ook leidt tot een lagere kostprijs van het product.